We are the world

Som rubriken säger, we are the world. Vi alla människor, oavsett ras, religion, sexuell läggning osv gör egentligen den här världen värd att leva på. Tänk vad tråkig världen hade varit om alla hade varit likadana, sett likadana ut, haft samma intressen, sett på saker på samma sätt osv. Jag skulle ha tyckt att det hade varit jättetråkigt.

Tänk om alla människor kunde acceptera varandras sätt att leva på. Tänk om det inte hade funnits några fördomar här. Tänk om...

Om vi bara sitter och säger "tänk om livet vore så" så kommer det aldrig att ske en förändring. Om vi aldrig gör någonting åt hur världen ser ut nu så kommer det fortfarande vara krig i världen, det kommer alltid vara någon där ute som mår dåligt både fysiskt eller psykiskt.
Men om vi skulle kunna ändra på hur världen är nu så skulle folk kunna må bra. Folk skulle inte behöva bråka eller må dåligt.

Så snälla, sluta säga "tänk om..." säg "vi vill ha det såhär och så ska det bli!"
Då kanske det sker en förändring.
Sluta bråka om hur vissa ser ut och vad vissa gör, vad vissa har för religion osv. Tänk att den mörkhyade mannen som kör din buss på morgonen är din bror. Den där kvinnan med slöjan som alltid är ute och går med sina barn, tänk att hon är din syster.

Gud hade ett syfte med att skapa oss, låt oss ta vara på det.
Ta hand om varandra och var rädda om varandra bröder och systrar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0