Nu har jag inte bloggat på nästan två dagar...

Den:2010-05-29 Kl:@ 16:31:57 | | Kommentarer: 1

...har ni saknat mig?
Jag har egentligen ingen anledning till att inte ha bloggat, jag har helt enkelt inte velat sätta mig vid en dator, så då fick bloggen lida.

Läst om skandalen i Sverige? Sverige är inte med i Eurovision song contest för första gången någonsin! ;o
På grund av den där Anna... jag visste att det inte skulle gå bra med den där låten. Den är bra och har en bra mening, men passar inte i Eurovision, vilket svenska folket skulle ha fattat -.-'

Jaja, jag ska inte klaga något mer.

Den här veckan har bara bestått av gråt och huvudvärk, hemskt... men har ändå haft det bra :)


Allt möjligt

Den:2010-05-25 Kl:@ 17:08:57 | | Kommentarer: 1
Idag har det varit alla möjliga väder här, soligt och regnigt, blåsigt och vindstilla.
Lite knasigt väder, men det är bara att säga Al Hamdolillah!

Igår hade jag sån huvudvärk så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, det riktigt tryckte mot ena sidan av huvudet. Började må lite illa pga det. Värktablett = hjälper aldrig på min huvudvärk.
Men där säger jag också, Al Hamdolillah!

Hittade en ganska klockren artikel på iskamguiden.com som jag tycker ni ska läsa, lägger därför in den här:

Vad skulle du göra om du fann en klocka i sanden

Av: Islam direkt från Europa

Föreställ dig själv att du hittar en klocka i mitten av en öken. Vad skulle du dra för slutsatser? Skulle du tro att någon hade tappat denna klocka? Eller skulle du tro att klockan kom till av sig själv? Självklart kommer inte en förnuftig människa säga att klockan bara råkade dyka upp ur sanden. Alla de invecklade delarna kan inte helt enkelt utvecklas ur de olika metall delarna som låg begravda i jorden. Klockan måste ha en tillverkare. Om klockan visar en exakt tid så förväntar vi oss att tillverkaren måste vara intelligent. Slumpen kan inte tillverka en fungerande klocka. Vad finns det mer för någonting som visar exakt tid? Tänk på soluppgången och solnedgången. Deras inställningar är så exakt justerade att vetenskapsmän kan publicera i förväg tiden för solnedgången i våra dagstidningar. Gud säger i Koranen:


"Solen och månen vandra enligt beräkning"


(Koranen 55:4)

Men vem reglerar inställningarna för soluppgångarna och solnedgångarna? Om en klocka inte kan fungera utan en intelligent skapare, hur kan solen gå upp och ner med en klockas exakthet? Kan detta ske av sig själv? Gud säger i Koranen:

"Det är Han som skapade solen som ett bländande ljus och månen (som återger dess) sken, och som har fastställt dess faser, så att ni kan räkna åren och mäta (tiden). Gud har inte skapat detta utan en plan och syfte. Han framställer budskapen fast och klart för de insiktsfulla."

(Koranen 10:5)

Låt oss fundera närmare över vår egen sol. Den befinner sig på ett säkert/oföränderligt avstånd, ca 95 miljoner mil från jorden. Om den skulle ha varit närmare oss så skulle jorden ha brunnit upp. Och om den skulle ha varit för långt bort, så skulle jorden ha blivit en planet täckt av is, som i sin tur skulle göra allt mänskligt liv omöjligt.


"Man kan nämligen visa att även den minsta lilla ändring av de fysiska konstanternas värden skulle göra universum obeboeligt." (Världen växer, av Tor Norretranders, sid 135)


Vem bestämde i förväg att detta var det rätta avståndet? Kunde det ske av en slump? Utan solen skulle inte växter ha liv. Då skulle djuren och människan svälta. Bestämde sig solen att bara vara där för oss? Solstrålarna skulle vara farliga för oss om det inte hade varit för det skyddande ozon lagret i vår atmosfär. Atmosfären runt jorden håller de skadliga ultravioletta strålarna från att nå oss. Vem var det som skapade denna sköld omkring oss? Gud säger i Koranen:


"Och (Gud har) byggt himlens (valv) som ett väl skyddat tak? Men de vänder ryggen åt (naturens alla) tecken!"


(Koranen 21:32)

Vi behöver soluppgång. Vi behöver solens energi och dess ljus för att se vart vi går under dagen. Men vi behöver
också solnedgång. Vi behöver en paus från hettan, vi behöver nattens kyla och vi behöver mörker för att sova. Vem reglerade denna process för att förse oss med detta? Gud säger i Koranen:

"och Vi (Gud) har skänkt er sömnen för att (er kropp skall få) avbrott för vila och gett er natten som täcker (er) och dagen så att ni (i klart ljus) kan förtjäna ert bröd."

(Koranen 78:9-11)

Dessutom, om vi endast hade haft solens värme och atmosfärens beskydd så skulle vi vilja ha någonting mer - skönhet. Våra kläder ger oss värme och skydd, men vi designar också för att de ska se vackra ut. Skaparen som gav oss ljus, energi, skydd och skönhet förtjänar vår uppskattning. Ändå finns det vissa människor som vidhåller att Han inte existerar. Vad skulle de tro om de fann en klocka i öknen? En noggrann, fungerande klocka? En underbar designad klocka? Skulle de inte dra slutsatsen att det existerar en klockmakare?:


"Människor har alltid fyllts av vördnad inför den fysiska världens sinnrikhet, majestät och intrikata organisation. Himlakropparnas vandring över himlen, årstidernas rytm, en snöflingas mönster, myriader levande varelser så väl anpassade till sin omgivning - allt detta tycks alltför välordnat för att vara en själlös slump." (I huvudet på Gud, av Paul Davies, sid 199)


En som uppskattar skönhet? Sådan är vår Gud som skapade oss. Om du nu inte skulle hitta klockan i en öken utan köpa den i en butik så skulle du självklart få en bruksanvisning för hur man använder klockan på bästa sätt. På samma sätt har Skaparen skrivit en bruksanvisning för hur man ska förhålla sig till Hans skapelse, nämligen Koranen. Med en klocka får du bruksanvisningar. Med skapelsen får du en instruktionsbok.


Haha

Den:2010-05-25 Kl:@ 09:37:52 | | Kommentarer: 0
Just nu sitter jag i skolan med Rebecca och driver med folk xD

Det blev inget inlägg igår, sorry :P

Hej :)

Den:2010-05-24 Kl:@ 13:15:24 | | Kommentarer: 1

Jag vet att jag inte har skrivit så mycket här i bloggen på senaste tiden, ska bättra mig, det lovar jag.
Har blivit ganska mycket mindre saker i skolan på sista tiden så...

Ska försöka i alla fall =)

Blir nog ett inlägg senare idag :)


Koranen [2:177]

Den:2010-05-22 Kl:@ 15:08:47 | | Kommentarer: 0
[2:177] Fromheten består inte i att ni vänder ansiktet mot öster eller väster. Sann fromhet äger den som tror på Gud och den Yttersta dagen och änglarna och uppenbarelsen och profeterna och som ger [av] det han äger - vilket pris han än sätter på detta - till de anhöriga, de faderlösa och de behövande, till vandringsmannen och tiggarna och för att friköpa människor ur fångenskap och slaveri och som förrättar bönen och erlägger allmoseskatten och som håller sina löften och som med tålamod bär lidande och motgång och som håller stånd i farans stund. De har visat att deras tro är sann; de fruktar Gud.

=)

Den:2010-05-22 Kl:@ 14:59:05 | | Kommentarer: 0

Idag har jag bara gått omkring och tänkt på allt möjligt.

På hur fort tiden går, på allting som händer i mitt liv just nu.

Igår fick jag reda på att jag har VG i matte, vilket gjorde mig överlycklig!

Har bara haft på gränsen till G innan, så... jag blev riktigt glad!

För att fira det igår köpte jag chips, läsk och godis =) tjockt, jag vet, men jag får faktiskt unna mig vissa saker ibland :D

Aja, nu ska jag bara ta det lugnt, kanske går ut en sväng till senare =)


Vad säger Koranen om händelsen med Lars Vilks?

Den:2010-05-21 Kl:@ 09:43:24 | | Kommentarer: 1
Vad säger Koranen om händelsen med Lars Vilks i Uppsala universitet

Kategori: Övrigt
Publiserad: 16-05-2010

 

Vad säger Koranen om händelsen

med Lars Vilks i Uppsala universitet

 

Den 12:e maj 2010 höll konstnären Lars Vilks ett föredrag vid Uppsala universitet om yttrandefrihet under rubriken ”Konst kan i själva verket inte vara annat än våld, grymhet och orättvisa”, händelseförloppet som följde har inte passerat någon obemärkt. Detta lämnar en i undran om vad Islam och Koranen egentligen säger om förhållandesättet i situationer som denna.

 

1.    När det talades om Lars Vilks föreläsning, skall en muslim varken visa intresse eller bry sig.

 

Gud säger i Koranen (28:55):

 

وَإِذَا سَمِعُوا اللَّغْوَ أَعْرَضُوا عَنْهُ وَقَالُوا لَنَا أَعْمَالُنَا وَلَكُمْ أَعْمَالُكُمْ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ لَا نَبْتَغِي الْجَاهِلِينَ

 

”Och när de hör lättsinnigt tal, drar de sig undan.”

 

Gud säger också (23:1-3):

 

قدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ * الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ * وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ

 

”DET SKALL gå de troende väl i händer;

dem som ber med ödmjukt sinne,

som drar sig undan när de hör lättsinnigt tal.”

 

2.    Det är absolut förbjudet att gå ditt och vara med:

 

Gud säger i Koranen (25:72)

 

وَالَّذِينَ لَا يَشْهَدُونَ الزُّورَ وَإِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِرَامًا

 

”[Den Nåderikes sanna tjänare är] också de som inte vittnar falskt

och som, när de träffar på [människor inbegripna i] lättsinnigt tal,

går vidare med värdighet.”

 

Vad frasen "vittnar falskt" innebär enligt islamiska lärde är att de varken svär falskt (dvs. i uttryckets vidaste bemärkelse, talar osanning) eller i vetskap om rätta förhållanden, inte deltar i företag som baseras på lögn och falskhet.

 

3.    Om man mot förmodan ändå hamnar där, borde man lämna platsen utan att varken höja sin röst eller använda våld:

 

Gud säger i Koranen (4:140):

 

وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللَّهِ يُكْفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلَا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ

إِنَّكُمْ إِذًا مِثْلُهُمْ إِنَّ اللَّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعًا

 

”Det har uppenbarats för er i Skriften att ni inte skall  sitta med dem som ni hör förneka och skämta om Guds budskap, om de inte övergår till andra samtalsämnen.

Annars blir ni likt dem.

Gud skall samla förnekarna i helvetet och med dem hycklarna.”

 

Gud säger också (Koranen 6:68):

 

وَإِذَا رَأَيْتَ الَّذِينَ يَخُوضُونَ فِي آيَاتِنَا فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ حَتَّى يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ

وَإِمَّا يُنْسِيَنَّكَ الشَّيْطَانُ فَلَا تَقْعُدْ بَعْدَ الذِّكْرَى مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ

 

”OM DU ser människor [i lättsinne] ge sig in i en diskussion om Våra budskap, dra dig då ifrån dem till dess de övergår till andra ämnen; och om Djävulen skulle få dig att glömma [detta], stanna då inte i sådana ogudaktiga människors sällskap, då du påmint dig [din plikt].”

 

4.    Det kunde istället sägas medan man lämnade platsen:  "Vi får svara för våra handlingar och ni får svara för era handlingar. Fred över er! Vi söker inte sällskap med dem som inte känner sanningen!”

 

Gud säger i Koranen (28:55)

 

وَإِذَا سَمِعُوا اللَّغْوَ أَعْرَضُوا عَنْهُ وَقَالُوا لَنَا أَعْمَالُنَا وَلَكُمْ أَعْمَالُكُمْ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ لَا نَبْتَغِي الْجَاهِلِينَ

 

”Och när de hör lättsinnigt tal, drar de sig undan och säger:

"Vi får svara för våra handlingar och ni får svara för era handlingar.

Fred över er!

Vi söker inte sällskap med dem som inte känner

[skillnaden mellan rätt och orätt].”

 

Detta är vad Koranen befaller muslimerna. Hur mycket det än sårar och upprör muslimer får sådan inte förekomma. Det ger varken nytta för muslimerna vars rykte redan hänger på en skör tråd, eller för icke-muslimerna som oroas och bildar sig en fel uppfattning om islam via muslimer. Varje muslim är skyldigt att fråga sig om han eller hon verkligen följer vad Koranen säger?!

 

Abd al-Haqq Turkmani

Forskare och författare i islamologi


(tagen artikel från muhammed.nu)


Heii :)

Den:2010-05-20 Kl:@ 10:03:34 | | Kommentarer: 0
Sitter i skolan just nu och har nyss tränat på att sjunga inför skolavslutningen :D

Är ganska stressad i skolan, det är mycket att göra just nu, speciellt i slutet :P

Spreds Islam med svärdet?

Den:2010-05-18 Kl:@ 22:12:19 | | Kommentarer: 1
 Spreds Islam med svärdet? 

Väldigt många icke- muslimer får, när de tänker på Islam, en bild framför sig på religiösa fanatiker ridandes på kameler med en sabel i ena handen och Koranen i den andra. Denna myt som blev väldigt vida spritt under korstågen i Europa är i allra högsta grad grundlös pga. framför allt det som Koranen säger: ”Det finns inget tvång i religionen.” Vidare förklarar Islam att en muslims tro måste vara ren och uppriktig och kan således aldrig under några omständigheter påtvingas någon.


I boken ”Islam vid Korsvägen ” skriven av historikern De Lacy O’Leary nämnde han i ett försök att avslöja myten kring att Islam spreds med svärdet: ”Historien klarlägger dock att legenden om fanatiska muslimer som i sina erövringar sveper över världen med Islam i svärdspetsen, är en av de mest absurda myterna som accepterats av historiker.”


Man bör också veta att muslimer hade makten över Spanien i det närmaste 800 år. Under den tiden fram tills de slutligen tvingades ut ur landet, var icke- muslimerna i landet vid liv och trivdes. Dessutom har såväl judar som kristna levt och hållit sig till goda i den muslimska delen av mellanöstern i flera sekel. Länder som exempelvis Egypten, Marocko, Palestina, Libanon, Syrien och Jordanien har samtliga judiska och/eller kristna invånare bebodda i sina länder.


Om islam lärde människan att få välja mellan att antingen anta Islam eller bli dödad, hur överlevde i så fall alla dessa icke- muslimer för så lång tid inom det muslimska imperiet? Om man i tillägg tar i betraktande det få antalet muslimer som till en början spred Islam från Spanien i väst till Kina I öst, måste man ju inse att de var allt för få för att kunna påtvinga folket att övergå till Islam mot deras vilja. Dessutom hade den stora muslimska civilisationen och imperium en enorm makt, vars invånare var stolta över att vara delaktiga i.


Spridningen av Islam står i motsats till hur de kristna anhängarna gick tillväga, vilka sedan Kejsaren Konstantinopels tid fritt tog svärdet tillhanda och ofta med bibliska verser som grund till sin frammarsch. Detta är i synnerhet fallet när det gäller koloniseringen av Sydamerika och Afrika där infödingarna systematiskt utplånades eller tvingades konvertera. Ett intressant scenario i historien är också mongolernas invasion över stora delar av det muslimska Europa, vilka istället för att utplåna det, upptog och anammade det.


Detta är en unik händelse i historien – erövrarna upptar de erövrades religion! Eftersom de var segrarna, kunde de omöjligt blivit tvingade till att bli muslimer!
Fråga någon bland de idag 1 miljard muslimerna runtom i världen om de blev påtvingade till Islam eller inte. Världens folkrikaste muslimska land i dag är Indonesien och det har aldrig i historien utkämpats något krig där. Så var fanns sabeln? Hur kunde någon tvingas till att vara trogen en andligt belönande och fordrande religion som Islam?


(artikel tagen från http://www.al-islam.se/Articles/ViewArticle.aspx?ArticleID=65)


Hejhej

Den:2010-05-18 Kl:@ 19:03:57 | | Kommentarer: 0
Idag har varit en bra dag :) bra väder YES :D
Men värmen gör mig trött så jag somnar när jag kommer hem varje dag xD

Menmen, ska se på Biggest loser nu :)

Ett svar till en läsare.

Den:2010-05-17 Kl:@ 12:42:48 | | Kommentarer: 1

Hej söta du, tack så mycket att du anförtror dig till mig. Det betyder mycket.

Självklart så är det så att alla olika människor har förutfattade meningar om olika människor. Det vet jag. Men det är alltid fel att ha förutfattade meningar innan man har lärt känna en person.

Att din "muslimska kille" inte kan välja er för att han vill följa sin religion tycker jag är ganska konstigt. Är ni kära och så, så kanske ni kan gifta er? I såna fall så följer han ju sin religion.
Eftersom du nu är gravid så antar jag att ni har haft sex, och då följde han ju inte sin religion, eftersom det egentligen är förbjudet att ha sex innan äktenskapet i Islam.

Nu är det ju så att du känner den här mannen bättre än vad jag gör, han är bara en främling för mig, även fast han är en muslim. Så du vet nog bäst här om han är våldsam eller kan vara elak på något sätt. Självklart så skulle det vara bra om barnet fick ha sin pappa i sitt liv, men om pappan är våldsam så blir det ju inte alls roligt för barnet.

Om du berättar för honom, snälla berätta för mig hur det gick sen.

Jag tror att det bästa du kan göra är att berätta, men det beror väl på.

Han har rätten att veta att han ska bli pappa.

Alltså, jag har växt upp som muslim hela mitt liv och har alltid varit en sån som tänker på andra och så. Uppfostra din son eller dotter så. Att man ska behandla alla människor likadant, även fast man har olika religioner och kulturer. Alla människor har ändå lika mycket värde.

Och du kan alltid låta ditt barn välja religion själv, det är ett val som man själv gör som människa.

Och till sist, tack för att DU finns. Det är såna människor som du som gör mina dagar underbara! <3

(du glömde anteckna med din blogg, så det var därför jag skrev det här på bloggen istället.

men du får gärna adda mig på msn så pratar vi där istället, den står på sidan :P)


Gratisbio

Den:2010-05-16 Kl:@ 17:25:42 | | Kommentarer: 0
Hejhej, jag var ute och surfade lite smått när jag hittade en jättebra sida!
Tycker att ni ska bli medlem där, precis som jag!

Bli gärna medlem på den här länken, då får jag extra poäng :D

Bli medlem på den här länken:
http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=297232

Hoppas ni blir medlem! Många kramar <3

-

Den:2010-05-16 Kl:@ 16:48:10 | | Kommentarer: 0
I´ll be right here when you need me
everytime just keep belivin'
and I´ll be... right here.

All you have to do is call my name
no matter how close or far away
ask me once and I´ll come
I´ll come running.

And when I can´t be with you dream me near
keep me in you´re heart and I´ll appear.
All you´ve gotta do is turn around, close you´re eyes, look inside
I´m right here.

Hej :)

Den:2010-05-16 Kl:@ 14:33:10 | | Kommentarer: 1
Ojoj vilken diskussion det har blivit angående Lars Vilks och alla karikatyrerna.

Jag tycker att alla ska gå in på Ehsans blogg www.ehsan.me och läsa inläggen som han/hon har skrivit, har ingen aning om det är en tjej eller kille eftersom jag bara läst vissa inlägg av personen. Men i alla fall så skriver h*n jättebra!
Sen så kan ni gå in på www.mammamarie.se och kolla, hon skriver också jättebra.

Menmen. Det är svårt att uttala sig om vad man tycker om allting, om man säger att muslimerna som var där gjorde rätt så får man vissa på sig. Och säger man att dom gjorde fel så blir det värsta debatten.

Jag har väldigt svårt att bedömma om det dom gjorde var rätt eller fel. Men det är Allah (SWT) som dömer, inte vi. Så jag tycker att det är onödigt att diskutera ämnet egentligen :P

Salam

Den:2010-05-15 Kl:@ 13:16:42 | | Kommentarer: 2
Godmorgon! Eller god eftermiddag kanske det heter...?
Haha, jag vaknade för ett långt tag sen, men har inte hunnit sitta vid datorn så...

Igår blixtrade det och åskade, det var läskigt!
Jag upprepade hela tiden för mig själv "Subhan Allah, La illaha il Allah, Allaho akbar!"
Gillar inte alls när det är åska och blixtrar.

Sen att strömmen gick gjorde inte saken bättre.

Och sen imorse när jag vaknade så hade jag början till en vagel i ögat, vilket gjorde min dag sämre.

Hoppas det blir bättre senare, det är i alla fall underbart vädet ute!
Att det kan förändras så fort (vädret) är helt otroligt, Subhan Allah!

Subhan Allah

Den:2010-05-14 Kl:@ 15:58:51 | | Kommentarer: 0
Jag har nyss suttit och läst Koranen. Läste suran Al - Nur. Den är så underbar så det är inte sant, Subhan Allah!

"GUD ÄR himlarnas och jordens ljus. Hans ljus kan liknas vid en nisch där en lykta står. Lyktan är [omsluten] av glas och glaset lyser med en stjärnas glans. [Det är en lykta] tänd [med olja] från ett välsignat träd, ett olivträd som varken tillhör öst eller väst, och vars olja nästan lyser utan att eld har rört vid den. Ljus över ljus!"

Subhan Allah är allting jag kan säga.

Lars Vilks och karikatyrerna.

Den:2010-05-14 Kl:@ 13:19:22 | | Kommentarer: 5

Eftersom nästan alla muslimska bloggar har skrivit om det här så tänkte jag dela med mig av min egen åsikt om detta. Först när jag såg allting, videorna, karikatyrerna och allting så blev jag så arg att jag skakade och började störtgråta. Det är länge sen jag har blivit så arg!

Lars Vilks är en konstnär som är ute efter hysteri i världen. Han är ute efter att muslimer ska bli så arga på honom så att han får mer uppmärksamhet och blir mer känd i hela världen.

Det som jag kan tycka är fel är att muslimerna gav honom den uppmärksamheten som han ville ha. Jag förstår deras ilska, det gör jag. Men om vi ska följa det som vår älskade Profet Muhammed (SAW) sa till oss så ska vi inte låta ilska styra oss, då låter vi Shaitan (Djävulen) styra oss och det är inte det vi vill.

Allah (SWT) har också sagt till oss att inte följa Shaitan. Vi ska följa Allah och hans Profeter.

Koranen 7:199
ÖVERSE med människornas natur [och deras brister], och uppmana [alla att visa] hövlighet och vänlighet och undvik [alla ordväxlingar med] dem som [står kvar i hednisk] okunnighet.

Insha Allah så förstår alla muslimer att det enda han (Lars Vilks) vill är att provocera och göra oss arga. Jag hoppas att det sker inom en snar framtid.


La illaha il Allah, Muhammedon Rasol Allah!


Hejhej :)

Den:2010-05-14 Kl:@ 12:25:54 | | Kommentarer: 0
Just nu sitter jag i sängen och ser på Sjunde Himlen :) gammal serie som jag har fastnat för :P
Ska snart be Al Dhur så skriver senare :)

Alvin och gänget 2

Den:2010-05-13 Kl:@ 23:02:43 | | Kommentarer: 0
Haha, vi hyrde den idag :)
Den var sjukt rolig! Har sett ettan för ett tag sen och blev kär i dom där söta ekorrarna :D

Rekommenderar båda filmerna ;)

Kommentar.

Den:2010-05-13 Kl:@ 16:59:48 | | Kommentarer: 2
Blogger ***** ******* sa...

Enda anledningen till att jag kränker sådana som dig är för att jag är jävligt trött på sånt pack som er som går omkring och tydligt visar att det är ni som äger Sverige och att vi svenskar är inget annat en skit under era skor!! Vi har blivit reducerade till dhimmis utan att ens blivit tillfrågade, fattar du det din mohammedan-slyna??? Nu får det fan i mig vara slut!!! Ni mohammedan-svin mördar och våldtar er genom vårt land!!!! Nu senast Beatrice, hedersmördad av en jävla mohammedan!! Innan dess en gammal kvinna blir ihjälslagen av en sketen mohammedan-jävel!!!! Du jag skiter fullständigt i om du är född här eller inte men både du och annat mohammedan-pack skall ut från vårt land!!! Du kan anmäla mig för HMF bäst fan du vill!!! Ja, jag hatar såna svin som er, det erkänner jag men det är helt och hållet självförvållat!!! Ni har djupt missbrukat vår gästfrihet och nu är det slut på sötebrödsdagarna!!! Ni föraktar inte bara oss kuffar, vi är tydligen så lågt stående att det inte ens värt att lära sig vårt sketna kuffar-språk ens!! Och varför skulle ni det? Ni får ju tolkar, dom verkar ju närmast stå som spön i backen!! Och kom nu inte och säg att det är muslimska länder som betalar tolkarna!!!Det är såna här kommentarer som får mig att skämmas över att jag är född i Sverige.
Och ja, den var till mig.


Ugly Betty

Den:2010-05-11 Kl:@ 20:09:20 | | Kommentarer: 2
Jag sitter och ser på Ugly Betty just nu :)
Har varit och spelat fotboll även fast jag är ganska förkyld, så har alldeles ont i kroppen...
Men det var roligt och det är det som är huvudsaken :)

Hur mår mina läsare idag? :)

Ny design :)

Den:2010-05-11 Kl:@ 10:46:12 | | Kommentarer: 3
Nu har jag en ny design på bloggen, vad tycks om den?
Ville ha lite förändring, det är inte roligt att bara ha samma hela tiden :P

www.beccislife.blogg.se gjorde den, tack sötnos <3

Hejhej :)

Den:2010-05-09 Kl:@ 16:29:43 | | Kommentarer: 1
Förlåt att det inte blev något mer inlägg igår... var jättetrött.
Är typ förkyld just nu, hostar så jag inte ens kan andas och har alldeles ont i bröstkorgen -.-
Som om det inte var nog med det har jag extrem huvudvärk också.

Aja, ska sluta klaga ._. är bara arg för att folk som är sjuka kommer till skolan och smittar ner mig. Är man sjuk ska man vara hemma, sånt är livet. Och är man i skolan ska man inte hålla på och krama andra.
Men strunt samma.

Får se om jag orkar blogga senare.

Hej :)

Den:2010-05-08 Kl:@ 10:23:54 | | Kommentarer: 1
Jag hann inte blogga igår, förlåt för det.
Somnade direkt när jag kom hem och satt inte vid datorn någonting :P

Menmen, det kanske inte blir något inlägg idag heller, men ska försöka.

Vilka är muslimerna? Och vad betyder egentligen Islam?

Den:2010-05-06 Kl:@ 20:12:28 | | Kommentarer: 3
Vilka är muslimerna?
Över en och en halv miljard människor, omkring en fjärdedel av världens befolkning, är muslimer. Människor av många olika raser, nationaliteter och kulturer på jorden förenas av sin gemensamma muslimska tro. Av dessa lever ca 18 % i Arabländer. Världens största muslimska samhälle finns i Indonesien, och betydande delar av Asien och mycket av Afrika är muslimskt, medan betydelsefulla minoriteter finns i Indien, Kina, Ryssland, såväl som i Nord - och Sydamerika, Europa och Oceanien. För muslimer är islam både en religion och en hel livsväg.

"Islams" betydelse
Bland de stora världsreligionerna intar Islam en särställning, då dess namn inte härleds från ett folk, eller en person eller en plats, som Judendomen (från Juda), Kristendomen (från Kristus), Buddhismen (från Buddha), eller Hinduismen (från Hinds land, dvs Indien). Islam fick inte sitt namn från Profeten Muhammad (SAW).
Muhammad (SAW) tillbes inte och han ses inte heller som Islams grundare eller författare till dess heliga skrift, Koranen. Termen "Islam" förekommer nog på mer än ett ställe i Koranen själv. Den härleds från den arabiska rot (salam) som betyder "fred" eller "frid" eller "underkastelse". Den rätta betydelsen av ordet "Islam" är att uppnå både inre och yttre fred genom att underkasta sig Allahs (Guds) vilja. Det betyder att medvetet och med kärlek och tillit underkasta sig Allahs vilja, acceptera Hans nåd och följa Hans väg. I det avseendet är Islam inte en ny religion som kom på 600 - talet med Profeten Muhammed (SAW), utan en fortsättning på det grundläggande uppdraget för alla Profeter genom historien. Detta uppdrag fulländades och gjordes universellt med Muhammad (SAW), som var den siste av dessa Profeter.  OBS! Dessa texter är inte skrivna av mig utan kommer från "Vad du inte vet om Islam" av Mostafa Malaekah :)
Det kommer fler av dom texterna :)

usch.

Den:2010-05-06 Kl:@ 14:53:26 | | Kommentarer: 2
Jag mår inte alls bra.
Kanske bloggar när jag kommer hem, eller så bloggar jag imorgon.
Men då blir det bara ett eller två inlägg eftersom jag ska göra någonting spännande och roligt imorgon ^^
(ta inte det på fel sätt.)

Jag tror faktiskt jag slänger in ett inlägg senare :)

Svar på kommentar :)

Den:2010-05-05 Kl:@ 16:56:23 | | Kommentarer: 0

Berit:
Alltså bruden, du är ute och cyklar BIG TIME.

Om nu Allah gjorde män OCH kvinnor till förvaltare på jorden, borde de inte vara jämställda då??? Varför ska tex kvinnor svepas in i sju meter tyg??? Inneboende värdighet??? Kan inte du förklara den termen lite närmare, för jag misstänker att du kopierat denna texten utan att ha en endaste tanke om vad som egentligen skrivs. Eller enligt dig kanske det är värdigt att spränga sig själv och andra i luften, avrätta homosexuella, stena barn mm.

Varje människa ska stå för konsekvenserna av sina handlingar:
Detta var en mycket intressant mening, men vilka gäller den??? Ta tex 23-åringen som dödade Inger i Landskrona, som säger att det var en olycka...HUR FAN kan det vara en olycka att misshandla två pensionärer varav den ena dör????????? Skylla i från sig är det enda muslimer gör när de blir ertappade, även vid de tillfällen då de står med byxorna nere.
Om något så ser jag fram emot BELÖNINGEN alla muslimska as får den dagen då de möter sin skapare. Så många liv på sina samveten, fy fan säger jag.

Hahahaaaaaaa, detta måste vara ett skämt; fromhet och rättrådighet. Nämn EN muslim som besitter dessa egenskaper...

Så fantastiskt att kvinnan slipper både be och fasta under graviditeten. Jag blev riktigt impad där ett tag. Men hallå i huvudet, det borde vara HARAM-FORBIDDEN för en gravid kvinna att ens tänka tanken på att fasta. Det är så man garvar åt eländet. SUCK SUCK SUCK

Jag orkar inte ens läsa klart denna rappakalja. Det är rent pinsamt att läsa sånt här och befinna sig i år 2010.


Jag: 
Berit, ursäkta mig, men vem av oss två är muslimer? Jag är muslim och jag VET att allt det som står i texten är sant!


Och bara så du vet, män och kvinnor ÄR jämnställda. Bara för att man har slöja på sig (inte alls sju meters tyg, vart har du fått det ifrån?! o.O) betyder inte det att man inte är jämnlik mannen, dessutom finns det speciella klädregler för män också, men det tänker jag inte gå in på.


Ärligt talat så tycker jag visst att det är modigt att spränga sig själv i luften för att rädda några av sina bröder och systrar. Tex i Palestina. Jag har aldrig sagt att det är rätt att avrätta homosexuella, det är Guds uppgift att döma oss, det är inte upp till oss människor. Och det står ingenstans i våra muslimska regler att man ska stena barn. Däremot står det att man ska stena OTROGNA människor, både män och kvinnor. Det ska finnas 4 vittnen till självaste händelsen också.


Varje människa SKA stå för sina handlingar, men det står ingenstans att man ska göra det här på jorden. Visste du att det står i Koranen att om man mördar en människa så räknas det som att man har mördat hela människosläktet?


Och jag har aldrig sagt att jag är stolt över dom som gör såna saker, jag tycker det är mycket hemskt!


Det finns många muslimer som besitter fromhet och rättrådighet. Lika många (eller fler) som kristna.


Gravida kvinnor SKA inte fasta, förstod du inte det?


Jag tycker det är pinsamt att läsa såna kommentarer som du och många andra lämnar på min blogg och befinna sig i år 2010. Kunskap är värt mycket vet du väl? :)


Artikel om kvinnan i Islam

Den:2010-05-04 Kl:@ 17:48:47 | | Kommentarer: 2

I. Grunder för andlig och mänsklig jämställdhet

 

(1) Enligt Koranen har män och kvinnor samma mänskliga andliga natur: "Människor! Frukta er Herre som har skapat er av en enda varelse och av denna har skapat dess make och låtit dessa två [föröka sig] och sprida sig [över jorden] i väldiga skaror av män och kvinnor." (Koranen 4:1, se även 7:189, 42:11, 16:72, 32:9 och 15:29)

 

(2) Allah har utrustat båda könen med inneboende värdighet och har gjort män och kvinnor, tillsammans, till Allahs förvaltare på jorden (Koranen 17:70 och 2:30).

 

(3) Koranen beskyller inte kvinnan för "människans fall, " och den ser inte heller graviditet och barnafödande som straff för att "ha ätit från det förbjudna trädet." Tvärtom beskriver Koranen Adam och Eva som lika ansvariga för sin synd i Lustgården, och skiljer aldrig ut Eva som skyldig. Båda ångrade sig och båda blev förlåtna (K 2:36-37 och 7:19-27). I en vers (20:121) beskylls i synnerhet Adam. Koranen högaktar också graviditet och barnafödande som tillräckliga anledningar till den kärlek och respekt som mödrar förtjänar från sina barn (K 31:14 och 46:15).

 

(4) Män och kvinnor har samma religiösa och moraliska plikter och ansvar, och båda får samma belöning. Varje människa ska stå för konsekvenserna av sina handlingar: "Och deras Herre svarar dem: ’Jag skall inte låta någon av er som arbetar och strävar, vare sig man eller kvinna, se sin strävan gå förlorad – ni är [alla] av samma rot [och skall lönas på samma sätt].’" (K 3:195, se även 33:35, 74:38, 16:97, 4:124 och 57:12)

 

(5) Koranen är mycket tydlig i frågan om någon människas, mans eller kvinnas, påstådda anspråk på överlägsenhet eller underlägsenhet. Den enda grunden för någon persons överlägsenhet över någon annan är fromhet och rättrådighet, inte kön, hudfärg, nationalitet eller social ställning (K 49:13).

 

(6) Frånvaron av kvinnor som profeter eller Allahs sändebud genom historien beror på de vedermödor och det fysiska lidande som är förbundna med ett sändebuds eller en profets roll och inte på någon andlig underlägsenhet tillskriven kvinnor.

 

(7) När det gäller religiösa plikter, så som de fem dagliga bönerna (salah), fastan, allmoseskatten, och pilgrimsfärden, är det ingen skillnad mellan kvinnan och mannen. I vissa fall har kvinnan faktiskt vissa fördelar framför mannen. Kvinnan är till exempel befriad från de dagliga bönerna och från fastan i månaden Ramadan under sin menstruation och upp till 40 dagar efter förlossning. Hon är också befriad från att fasta under graviditet och när hon ammar sitt barn om det finns någon fara för hennes eller barnets hälsa. Hon kan ta igen de dagar hon missat att fasta när det passar henne. Hon behöver inte ta igen de böner hon missat under menstruation eller blödning efter förlossning. Även om kvinnor kan be i moskén (och gjorde så under Profeten Muhammads dagar och därefter), är det frivilligt för dem att delta i fredagsbönen i moskén, medan det är obligatoriskt för män. 

II. Den ekonomiska aspekten

 

(a) Rätten att äga personlig egendom: Islam införde en rättighet som kvinnan varit berövad både före Islam och efter (även så sent som på 1900-talet), rätten till oberoende ägande. Shari‘ah (islamisk lag) erkänner kvinnors fulla äganderätt före och efter giftermål. De kan köpa, sälja eller arrendera ut vilka som helst eller alla sina tillgångar som de vill. Av den här anledningen har muslimska kvinnor traditionellt behållit sina egna efternamn efter giftermålet, som en indikation på sin oberoende äganderätt och att de har egen rättskapacitet.  

(b) Ekonomisk trygghet: 

Ekonomisk trygghet är garanterad för kvinnor. De är berättigade till att få bröllopsgåvor utan gräns och att behålla nuvarande och framtida tillgångar och inkomster för sin egen trygghet, även efter giftermålet. Ingen gift kvinna behöver använda någon del av sina tillgångar eller sin inkomst till hushållet. Kvinnan är också berättigad till full ekonomisk försörjning under äktenskapet och under ”väntetiden” (‘iddah) vid skilsmässa eller om hon blir änka. Därefter är hennes närmaste manliga släkting ansvarig för hennes försörjning tills hon gifter om sig. En kvinna som blivit gravid inom äktenskapet är berättigad till försörjning av barnet från fadern. Generellt är en muslimsk kvinna garanterad försörjning i alla stadier av sitt liv, som dotter, fru, mor eller syster.

 

(c) Arvslagar: Många tror felaktigt att som regel kvinnans arvslott är hälften av mannens arvslott. Det är istället så att en kvinna kan ärva mer än, lika mycket som eller mindre än mannen. Den avgörande faktorn är hennes relation till den avlidne. Det finns många exempel på dessa tre olika scenarion. De kan inte alla beskrivas i en kort artikel som denna; därför ges följande exempel för att förtydliga:

När kvinnans del är större än mannens:

 

1- En kvinna dör och efterlämnar en dotter och en make. Dottern får hälften av sin mors kvarlåtenskap, medan mannen får en fjärdedel, d.v.s., dottern får dubbelt så stor del som sin far (K 4:11-12).

 

2- En kvinna dör och efterlämnar en make, en mor, två helbröder och en halvsyster från samma mor. Hennes halvsyster får en sjättedel av kvarlåtenskapen medan de två bröderna delar på en sjättedel, d.v.s., halvsystern får dubbelt så stor del som var och en av kvinnans bröder.

 

3- En kvinna dör och efterlämnar en make, en helsyster och en halvbror från samma far. Maken får halva kvarlåtenskapen och hennes syster får den återstående halvan efter maken, medan halvbrodern är utesluten och inte får någonting. Men om det istället för brodern fanns en halvsyster från fadern, skulle hon få en sjättedel, d.v.s., halvsystern från fadern får en del, medan halvbrodern från fadern inte får någonting.

Lika stor som mannens:

 

1- Ett barn dör och överlevs av båda sina föräldrar. Modern får en lika stor del som fadern om deras barn (d.v.s. det barn som dött) har barn, en sjättedel var (K 4:11).

 

2- En man eller en kvinna dör och efterlämnar varken föräldrar eller barn men har en halvbror och en halvsyster från modern. Var och en får en sjättedel av kvarlåtenskapen. Om det finns fler än två, delar alla lika på en tredjedel av kvarlåtenskapen, d.v.s., systern får en lika stor del som brodern (K 4:12).


Vet ni en konstig sak?

Den:2010-05-04 Kl:@ 12:34:52 | | Kommentarer: 0

... att människor som inte ens vågar visa sitt riktiga namn kommer till mig och försöker "få mig på den rätta vägen" när jag redan anser att jag har hittat min "rätta väg".


Varför kan inte vissa acceptera att man är den man är och alltid kommer vara en sån människa?

Varför kan vissa inte acceptera att jag är muslim och alltid kommer vara det?


Jag anser att Islam är den rätta vägen för mig, varför kan ni inte bara låta mig vara om jag mår bra med den religionen jag har? Eller är det så himla svårt att förstå att media har förvrängt Islam något extremt?Btw, det kommer ett inlägg snart ang kvinnan i Islam!


Nu har jag kommit på det!

Den:2010-05-03 Kl:@ 21:17:37 | | Kommentarer: 1
Dom nya läsarna är blyga! Jag har ju inte fått en enda kommentar :O

Aja, ni får väl vara hemliga då ... tråkmånsar.

Nu ska jag be nedgångsbönen (Al maghrib), vi hörs imorgon! InshaAllah!

Kram på er alla :)

o.O

Den:2010-05-03 Kl:@ 15:59:45 | | Kommentarer: 1
Ursäkta mig men vart har alla läsare kommit ifrån? o.O

Haha, inte för att jag är missnöjd eller någonting, men allvarligt :O

Bara för att vara jobbig så skulle jag vilja att ni nya läsare lämnar en liten kommentar i kommentarsfältet och berättar om er själva (vilka ni är xD) så kanske jag kollar in eran blogg (om ni har en :P)

Kram! och tack för att ni läser min blogg!

Hello...

Den:2010-05-03 Kl:@ 13:30:54 | | Kommentarer: 0
Idag slutade vi efter lunch i skolan, det var jätteskönt, särkilt på en måndag då man är extra trött :P Men det blir massor med pluggande ändå, har ju nationella i biologi på onsdag, sen ska svenska boken lämnas in på fredag och jag vill renskriva den ^^ Känner mig ganska stressad.

Ayat al kursi

Den:2010-05-02 Kl:@ 17:24:34 | | Kommentarer: 0

I Guds, den Nåderikes, den Barmhärtiges namn

Gud - det finns ingen gud utom Han, den Levande, skapelsens evige Vidmakthållare.
Slummer överraskar honom inte och inte heller sömn. Honom tillhör allt det som himlarna rymmer och det som jorden bär. Vem är den som vågar tala [för någon] inför Honom utan Hans tillstånd?
Han vet allt vad [människor] kan veta och allt som är dolt för dem och av Hans kunskap kan de inte omfatta mer än Han tillåter.
Hans allsmakt tron omsluter himlarna och jorden. Att värna och bevara dem är för Honom ingen börda. Han är den Höge, den Härlige.


Koranen 2:255

Hejhej

Den:2010-05-02 Kl:@ 12:19:21 | | Kommentarer: 0
Idag har jag inte gjort någonting särkilt, förutom att ha vaknat och ätit frukost ^^ ändå vaknade jag klockan 10.

Det blir väl att gå ut en liten stund idag, på promenad.
Finns ju ingenting att göra när det är så tråkigt väder :P

Tävling :)

Den:2010-05-02 Kl:@ 00:05:06 | | Kommentarer: 0
Jag är med i Ferhats tävling om ett presentkort på 500 kronor :)

Jag hoppas att jag kommer vinna för att jag älskar att shoppa, haha, nejmen skojade bara :P Just för att jag aldrig vinner någon tävling och det skulle vara ganska roligt att vinna någonting för en gångs skull :)

Gå med i tävlingen ni också :) om det blir många som deltar så ger han TVÅ presentkort :)

Här är en länk till hans blogg: http://ferhat.blogg.se

-

Den:2010-05-01 Kl:@ 18:14:46 | | Kommentarer: 1
Finns det verkligen ingen därute
som kanske känner likadant som jag?

Eller finns det inte någon som åtminstone
skulle lyssna när jag pratar
och verkligen förstå mig?

Någon
som kanske till och med
skulle stanna vid min sida
och aldrig försvinna.

Varför finns det inte såna människor?

The side knot

Den:2010-05-01 Kl:@ 15:57:08 | | Kommentarer: 0


Den här slöjan testade jag idag :) Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det blev snyggt ändå :P

Tycker det är jättebra att den här kvinnan visar oss systrar olika sätt att ha slöjan på, det är inte alltid roligt att ha den på samma sätt, så då kan man variera :)

RSS 2.0