Vilka är muslimerna? Och vad betyder egentligen Islam?

Vilka är muslimerna?
Över en och en halv miljard människor, omkring en fjärdedel av världens befolkning, är muslimer. Människor av många olika raser, nationaliteter och kulturer på jorden förenas av sin gemensamma muslimska tro. Av dessa lever ca 18 % i Arabländer. Världens största muslimska samhälle finns i Indonesien, och betydande delar av Asien och mycket av Afrika är muslimskt, medan betydelsefulla minoriteter finns i Indien, Kina, Ryssland, såväl som i Nord - och Sydamerika, Europa och Oceanien. För muslimer är islam både en religion och en hel livsväg.

"Islams" betydelse
Bland de stora världsreligionerna intar Islam en särställning, då dess namn inte härleds från ett folk, eller en person eller en plats, som Judendomen (från Juda), Kristendomen (från Kristus), Buddhismen (från Buddha), eller Hinduismen (från Hinds land, dvs Indien). Islam fick inte sitt namn från Profeten Muhammad (SAW).
Muhammad (SAW) tillbes inte och han ses inte heller som Islams grundare eller författare till dess heliga skrift, Koranen. Termen "Islam" förekommer nog på mer än ett ställe i Koranen själv. Den härleds från den arabiska rot (salam) som betyder "fred" eller "frid" eller "underkastelse". Den rätta betydelsen av ordet "Islam" är att uppnå både inre och yttre fred genom att underkasta sig Allahs (Guds) vilja. Det betyder att medvetet och med kärlek och tillit underkasta sig Allahs vilja, acceptera Hans nåd och följa Hans väg. I det avseendet är Islam inte en ny religion som kom på 600 - talet med Profeten Muhammed (SAW), utan en fortsättning på det grundläggande uppdraget för alla Profeter genom historien. Detta uppdrag fulländades och gjordes universellt med Muhammad (SAW), som var den siste av dessa Profeter.  



OBS! Dessa texter är inte skrivna av mig utan kommer från "Vad du inte vet om Islam" av Mostafa Malaekah :)
Det kommer fler av dom texterna :)

Kommentarer
T I N A skrev:

fin fin blogg ;D

2010-05-06 @ 21:02:18
URL: http://thegreengirl.blogg.se/
FERHAT - Studerar till sjuksköterska skrev:

SV: Precis, men det är många som inte förstår det :P

2010-05-07 @ 12:25:10
URL: http://ferhat.blogg.se/
S.s skrev:

din blogg är så söt,, allting rosa :)

2010-05-07 @ 15:38:56
URL: http://darkeyess.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0