Några hadither + en vers från Koranen.

Några hadither jag hittade i boken "De gudfruktigas trädgårdar"

Jaber radija Allaho anha återberättar att Allahs Profet (SAW) sa: "Var rädda för våld (orättvisa), eftersom våld är mörkret och plågan på domedagen. Håll er från snålhet och glupskhet eftersom snålhet och glupskhet har fördärvat folket innan er, det har lett till att blod spillts mellan dem. De ändrade och gjorde det förbjudna (haram) till tillåtet (halal)"

Aisha radija Allaho anha återberättar att Allahs Profet (SAW) sa: "Den som begår övergrepp så lite som en handflatas storlek av jordens yta, skall bli lastad (på Domedagen) med all jord av denna handflatas yta och med djupet av sju jordar, runt sin hals."

Aisha radija Allaho anha berättar: "Det kom några män (beduiner) till Allahs Profet (SAW) och frågade honom: "Pussar ni era barn?" "Ja" svarade han. De sa "Men vi, vid Allah, pussar inte våra." Alayhi alsalam sa: "Vad kan jag göra om Allah har dragit barmhärtighet (rahma) från era hjärtan."

En vers ur Koranen:
"...om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv, skall det ses som om han hade dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet." (Al-Maidah, 32)

Allt som är bra är från Allah och allt som är dåligt är vilse ledningar från mig och från Shaytan. Må Allah förlåta oss för våra briser och fel och vägleda oss till det rätta, genom Koranen, Sunnahn och vad det lärda har sagt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0